Car živali, lutkovna predstava za otroke

Objavljeno: 22. 9. 2021

RAZPRODANO!

Car živali je interaktivni igrano-lutkovni muzikal, ki predstavlja zabavno in poučno zgodbo o levu, ki si želi biti car.

Beseda car v slengu pomeni nekoga, ki nekaj obvlada, nekaj res dobro zna. Zgodba sama otrokom razkrije, da kralj živali ni nujno tudi car živali, saj vladanja svojim podanikom ne obvlada. Levov pogled na vladanje še poudarja njegova pesem, ki jo ves čas vadi, saj jo želi zapeti na Izboru za carja živali. V pesmi razkrije, katere lastnosti se mu zdijo najpomembnejše za carja. Med njimi so ta, da dobro izgleda, da ima urejeno pričesko in da sledi modnim trendom. To so žal tudi vrednote, ki so otrokom (in seveda tudi odraslim) posredovane preko različnih kanalov: oglasnih sporočil, televizijskih serij, filmov in celo nekaterih risank. Vendar v predstavi otrok ne poučujemo o tem, kaj je prav in kaj narobe, pač pa jim preko odnosov, ki jih v zgodbi med sabo spletajo nastopajoči liki, damo možnost, da se do njih sami čustveno opredelijo. Tako lahko spoznajo, kakšnemu principu vzpostavljanja odnosov želijo slediti.

Predstava govori o prijateljstvu, o odpuščanju in o pomoči drugemu, ki je v stiski. Govori o tem, da lahko delamo dobro, čeprav vidimo, da vsi ne delajo tako. S tem ko pomagamo tistemu, ki se do nas ni obnašal lepo, mu damo najboljši zgled. V tem oziru je predstava družbeno angažirana, saj stremi k temu, da bi otroci začutili, da smo vsi del skupnosti, ki je utemeljena v solidarnosti. Če solidarnosti ni, tudi skupnost razpade.

Predstava je zelo dinamična, s plesom, z veliko glasbe in songov, odpetih v živo. Traja 40 minut in je primerna za otroke od treh let dalje.

Zgodba in režija: Joseph Nzobandora – Jose

Igra: Ana Ruter in Jose

Oblikovanje lutk in likovna zasnova: Mateja Šušteršič

Scenografija: Mateja Šušteršič

Glasba in songi: Jose

Koreografija: Tjaša Jerak

Zveza kulturnih
društev Grosuplje

Adamičeva cesta 16
1290 Grosuplje
© 2020 Zveza kulturnih društev Grosuplje.  Vse pravice pridržane.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram