KO PRIDE POMLAD, NE POJO VESELO SAMO PTIČKI

Objavljeno: 23. 4. 2024

»Ko pride pomlad, ne pojo veselo samo ptički, ampak tudi otroci.« S temi besedami voditeljice Klare Miklič smo 9. aprila 2024 v dvorani Kulturnega doma Grosuplje pričeli Območno revijo otroških in mladinskih pevskih zborov. Območno srečanje malih in velikih pevk in pevcev je potekalo v organizaciji JSKD OI Ivančna Gorica ter ZKD Grosuplje. Pesem je zazvenela iz dvestotih ogretih grl in združila nastopajoče iz šol občine Grosuplje. Srečanje je strokovno spremljal Matjaž Vehovec, ki je na podlagi svojih bogatih izkušenj ocenil nastopajoče zbore. V uvodu je prisotne pozdravila Špela Podgoršek Pirc, ravnateljica Osnovne šole Brinje. Prisotnim je zaželela veliko veselja ob petju in uspešne nastope. Poudarila je, da je to dan druženja ob glasbi, predvsem pa prijetnih trenutkov, saj nas petje na poseben način povezuje.

V nadaljevanju smo prisluhnili glasbi in besedilom zapetih pesmi, ki so nam dajala navdihe in nas popeljala v različna občutja. Nastopili so:

Mladinski pevski zbor, CICI zbor in Otroški pevski zbor Osnovne šole Šmarje – Sap pod vodstvom Nives Kemperle, Mlajši in starejši otroški pevski zbor Podružnične šole Polica z zborovodkinjo Mojco Zajc, Mlajši mladinski pevski zbor Osnovne šole Brinje z Emilom Kovačcem na čelu, Otroški pevski zbor Brinjčki Osnovne šole Brinje z zborovodkinjama Majo Kavčič in Heleno Tavčar ter Mladinski pevski zbor Glasbene šole Grosuplje pod vodstvom Polone Kopač Trontelj.

Poseben čar je prireditvi dodala skupna pesem Ljubezen naj ta svet vrti v izvedbi združenih otroških in mladinskih pevskih zborov ob dirigiranju Polone Kopač Trontelj in klavirski spremljavi Žige Jernejčiča. »Veselje v srcu nosimo, lepo nam je, ko skupaj smo, ljubezen naj ta svet vrti, bodimo vsi prijatelji…« Tako je ob znakovnem jeziku za gluhe in naglušne osebe zazvenel refren na melodijo Mateja Kastelica in besedilo Dragice Šteh. Ljubezen naj ta svet vrti je noviteta, ki ji bomo v izvedbi otroških in mladinskih pevskih zborov prisluhnili tudi v juniju na letošnjem nedeljskem koncertu 53. Tabora slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični.

Vsem mentoricam in mentorjem ter pevkam in pevcem čestitamo za njihove nastope in jim želimo še veliko na novo raziskanih melodij in doživeto interpretiranih besedil. Naj pesem združi vse ljudi!

Saša Koleša,
JSKD OI Ivančna Gorica

Zveza kulturnih
društev Grosuplje

Adamičeva cesta 16
1290 Grosuplje
© 2020 Zveza kulturnih društev Grosuplje.  Vse pravice pridržane.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram