Mala šola risanja z Judito

Objavljeno: 21. 2. 2024

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Ivančna Gorica,
Zveza kulturnih društev Grosuplje in VVZ Kekec Grosuplje
RAZPISUJEJO

MALO ŠOLO RISANJA Z JUDITO
spomladanski semester

Kraj izvedbe: Vrtec Tinkara Grosuplje
Termini: srede od 16. do 17. ure, prvo srečanje 13. 3. 2024 (10 srečanj)
Mentorica: Judita Rajnar Prosen
Kotizacija: 70 € (DDV že vključen)
Rok prijave: 5. 3. 2024 oz. do zapolnitve mest

Delavnica je primerna za otroke od 5. do 11. leta starosti.

O MALI ŠOLI RISANJA
Otroci bodo risali s svinčnikom po opazovanju in domišljiji. Spoznavali bodo risarske tehnike in material. Urili se bodo znotraj prostorskih predstav in obvladovanju prostora na papirju. V teku delavnice bodo svet pravljic in domišljije prenašali v svojo risbo. Ogledali si bodo aktualno razstavo v Galeriji Mestne knjižnice Grosuplje. Po delavnicah bo razstava likovnih del v prostorih Kulturnega doma Grosuplje. Tekom delavnice bodo otroci sodelovali tudi na enodnevni likovni koloniji.

Material, ki ga otrok prinese s seboj: 20 kom risalnih listov A3, 2 kom B svinčnika, radirka in šilček.

PRIJAVNICA

O MENTORICI
Judita Rajnar Prosen je vsestranska ustvarjalka, ki v svojem umetniškem izražanju preči in prepleta pedagoško delo z likovno risbo in vsemi vidiki ustvarjanja lutkovnih in gledaliških predstav in pisanja. Judita tako brez težav skroji, sešije, splete ali skvačka kostume za vse svoje predstave. Po srednji vzgojiteljski šoli v Mariboru se je posvetila svoji vseživljenjski ljubezni, risanju, urila pa se je v okviru likovnega študija na mariborski pedagoški fakulteti, na zasebni šoli Ars Area pod mentorstvom profesorja Vojislava Štuhca. Od leta 1982 je bila zaposlena kot vzgojiteljica v vrtcu, kjer je v medsebojnem dajanju in prejemanju v igri z otroki razvijala svoje pedagoške in didaktične talente, skozi katere črpa energijo, domišljijo in ustvarjalnost za lasten likovni svet – ustvarjanje v tehniki risbe.

Zveza kulturnih
društev Grosuplje

Adamičeva cesta 16
1290 Grosuplje
© 2020 Zveza kulturnih društev Grosuplje.  Vse pravice pridržane.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram