Ob kulturnem prazniku

Objavljeno: 4. 2. 2022

Vsi, ki dobro v srcu mislimo, že težko čakamo, da se ponovno srečamo.

Ker kultura je srečanje gledalcev z ustvarjalci (ali njihovimi deli) in srečanje idej in srečanje različnih interpretacij. In sreča je, ko se tako lahko svobodno srečujemo.

Kljub temu, da že dve leti čakamo, da se zbudimo in si rečemo, »vse so bile le slabe sanje«, se končno zdi, da je spet blizu čas, ko bo kultura lahko zadihala skupaj z nami s polnimi pljuči.

In čeprav se zdi, da se je kulturno življenje ponekod povsem zaustavilo, je ustvarjalnost iskala in našla rešitve. 

Kljub temu, da skoraj ni bilo prireditev, oder kulturnega doma Grosuplje ni sameval. Dvorana je s pomočjo Občine Grosuplje in pod budnim očesom Luke Puša iz ZKD Grosuplje dobivala novo podobo, ki prav kliče k novim predstavam, koncertom in drugim kulturnim dogodkom. 

Tradicionalno bi se za kulturni praznik srečala vsa društva, ki delujejo v ZKD Grosuplje in ob prazniku na vsake dve leti tudi nagradimo posameznike in skupine z nagradami ZKD Grosuplje za življenjsko delo ali izjemne dosežke. 

V teh časih pa so bili vsi dogodki, vsi izvedeni projekti, vse vaje izjemni dosežki. 

Konec leta smo zaradi omejitev za preprečevanje širjenja epidemije organizirali snemanje dveh pogovornih večerov, dveh izjemnih mladih avtoric, ki sta v zadnjih letih osvojili naziv Uršljanka na Festivalu mlade literature Urška.

Z Nino Medved in Selmo Skenderović se je pogovarjala Teja Pirnat, članica Literarne skupine Lu-is in ggNeNi mlajši, KD Teater Grosuplje. 

V imenu izvršnega odbora ZKD Grosuplje želim vsem članicam in članom kulturnih društev in vsem Grosupeljčankam in Grosupeljčanom lep in kulturen kulturni praznik. In da se kmalu spet srečamo v živo.

Jan Pirnat, predsednik ZKD Grosuplje

OD URŠLJANKE DO PRVENKE: NINA MEDVED

OD URŠLJANKE DO PRVENKE: SELMA SKENDEROVIĆ

Zveza kulturnih
društev Grosuplje

Adamičeva cesta 16
1290 Grosuplje
© 2020 Zveza kulturnih društev Grosuplje.  Vse pravice pridržane.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram