Big band Grosuplje

Leta 1998 je vzklila ena najdejavnejših velikih glasbenih zasedb v Sloveniji. Mladi glasbeni entuziasti, takrat zbrani še pod streho Glasbene šole Grosuplje, so pod vodstvom g. Braca J. Doblekarja tlakovali pot uspehu. Ta ni prišel naključno. Trdo delo in odrekanja, podprta z ogromno dobre volje in ljubezni do glasbe, so orkester vodila po glasbenih odrih širom Slovenije, pa tudi v tujino.

Medtem je orkester z ustanovitvijo društva še organizacijsko napredoval. G. Braca Doblekarja je za dirigentskim pultom nasledil mag. Igor Lunder, od leta 2012 pa big band vodi mag. Klemen Kotar.

V letih obstoja je Big Band Grosuplje nastopil več kot dvestokrat; slišali smo ga lahko v najimenitnejših dvoranah, mnogokrat občudovali v televizijskih in radijskih prenosih, ter na državnih prireditvah. Orkester je sodeloval z največjimi imeni slovenske glasbene scene (Oto Pestner, Elda Viler, Alenka Godec, Nuša Derenda, Darja Švajger…), pa tudi z mnogimi tujimi gosti (Western Jazz Quartet, Arthur Lipner, Rick Stitzel, Boško Petrović, Sigi Feigl, Saša Nestorović, Davor Križić…).

Poslanstvo takšnega sestava pa ni le v nastopih, pač pa je neprecenljiva njegova vloga pri vključevanju mladih v koristne prostočasne dejavnosti, kjer zorijo: ne le glasbeno, pač pa tudi osebnostno; se učijo sodelovanja v skupini, pridobivajo znanje, izkušnje…

Visok kvalitetni nivo se kaže v njihovih izobraževalnih dogodkih. Pisana mednarodna druščina pedagogov vsako leto razveseli znanja željne glasbenike iz celotne Slovenije.

Konsistentnost v delu je garancija, da lahko nanje stavimo tudi v prihodnje, zgledno sodelovanje orkestra z lokalno skupnostjo in širše, pa že zdaj kaže na ugled, ki so si ga pridobili z dosedanjim delom.

Zveza kulturnih
društev Grosuplje

Adamičeva cesta 16
1290 Grosuplje
© 2020 Zveza kulturnih društev Grosuplje.  Vse pravice pridržane.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram