Projekt rekreativnega pisanja II

Objavljeno: 10. 5. 2021

VSEBINA IN POTEK

Rekreativno pisanje II je nadaljevanje literarnih delavnic Rekreativno pisanje. Delavnice bomo izvajali kot redna srečanja vsak drugi ponedeljek. Posamezno srečanje bo trajalo dve šolski uri.

Usmerili se bomo predvsem na to, kako napisati in izpiliti zgodbo in kako priti do njene objave. Zgodbe bomo na srečanjih izgradili, jih analizirali in postopoma izboljševali – popravljali morebitne zdrse in čvrstili ključna mesta. Na delavnicah bomo skozi pogovore in praktično obdelali več pisateljskih postopkov in prijemov, kot so struktura pripovedi, pripovedovalska pozicija, oblikovanje osrednjih likov, odnosi in napetosti med liki, dialog, dinamika besedila. Razreševali bomo dileme, kot so, kako s pripovednimi sredstvi prikazati namesto poročati, kako bralcem zagotoviti čim boljšo bralsko izkušnjo, in ne nazadnje kako najti pot do občinstva.

Delavnice bodo v praktičnem delu zajemale pisne vaje in aktivno analizo gradiv, ki jih bom v ta namen pripravila. Na ta način bodo udeleženci postavljeni pred raznolike večje in manjše literarne izzive.

Datumi srečanj: 12. april, 26. april, 10. maj, 24. maj, 7. junij 2021

KOMU JE PROJEKT NAMENJEN

Projekt je namenjen širši publiki nad 15 let, ki že imajo izkušnje z literarnim ustvarjanjem, ki bi želeli svoje pisanje izboljšati, izostriti lasten glas in se ne bojijo prodreti med vidnejše domače avtorje. Sodelovanje na predhodnih delavnicah Rekreativno pisanje ni pogoj za udeležbo.

O MENTORICI

Pesnica in pisateljica Stanka Hrastelj je dobitnica modre ptice za najboljši roman, nagrade za najboljši literarni prvenec, nazivov vitezinja poezije in najboljša mlada pesnica festivala Urška, avtorica treh zbirk poezije in dveh romanov, udeleženka mednarodnih festivalov in sejmov, zastopana v številnih domačih in tujih antologijah.

Zveza kulturnih
društev Grosuplje

Adamičeva cesta 16
1290 Grosuplje
© 2020 Zveza kulturnih društev Grosuplje.  Vse pravice pridržane.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram