Big band Grosuplje in Uroš Perić, koncert

Objavljeno: 1. 4. 2022

KONCERT JE RAZPRODAN!

Koncert glasbe Raya Charlesa in Uroša Perića

SPLETNI NAKUP VSTOPNIC

V Grosuplje prihaja Uroš Perić, eden najbolj delovnih in uspešnih slovenskih glasbenikov doma in v tujini. Po besedah svetovnih glasbenih kritikov je eden redkih belcev z vokalom in stilom črnskih glasbenikov. 

V svoji karieri je sodeloval že z več kot 150 prestižnimi imeni svetovnega glasbenega sveta. Diane Schuur, David Hoffman, Duško Goykovich, Renee Collins Georges, Steve Turre, Peter Turre, Ernie Watts, Las Vegas Big Band, Ray Charles Orchestra, če jih omenimo samo nekaj.

V Sloveniji tudi ni uspešnega imena iz sveta glasbe s katerim Perić ni snemal ali sodeloval na odru. 

Do sedaj je posnel že 25 svojih zgoščenk, katere je izdajal za slovenske, nemške, avstrijske, srbske, francoske in ameriške založbe. Pri nas je podpisnik priznane založbe ZKP RTV Slovenija in zato tudi vedno sodeluje z našimi kultnimi uveljavljenimi orkestri kot so Big Band RTV Slovenije, Simfonični orkester RTV Slovenije in drugi.

Do sedaj je nastopal že v 26. državah sveta in sicer na treh kontinentih. Uroš je v pravem pomenu besede glasbeni ambasador Slovenije. V svoji karieri je nanizal nastope na prestižnih svetovnih glasbenih festivalih kot so Montreux, Ascona, Davos, Atlanta, Dallas, Nashville, New Orleans, Las Vegas, Litva, Kaliningrad, Monaco, St. Petersburg.

Leta 2007 je za svojo lastno skladbo Up Down Blues prejel drugo nagrado žirije v Ameriki med konkurenco s 16500 udeleženci.

V Nemčiji je prejel novinarsko nagrado Fach medien preis za najboljšega jazz vokalista. Bil je tudi edini Slovenec povabljen na frankfurtsko prireditev Opern ball.

O njemu so pisale vse revije in časopisi svetovnega formata. Župan francoskega mesta Marseille je Urošu podelil častno medaljo mesta Marseille.

V tujini in pri nas ga poznajo tudi po njegovi dobrosrčnosti in dobri volji, ki jo poleg glasbe širi vsepovsod.

Kot gost Big Banda Grosuplje bo nastopil v petek, 22. aprila 2022. Koncert se bo pričel ob 19.30. Na odru se mu bodo pridružile njegove spremljevalne pevke Perlete.

Slišali bomo lahko skladbe, kot so Unchain My Heart, You Are My Sunshine, Georgia, Mess Arround, What I’d Say in mnoge druge. Koncert, ki ga je vredno obiskati. 

Zveza kulturnih
društev Grosuplje

Adamičeva cesta 16
1290 Grosuplje
© 2020 Zveza kulturnih društev Grosuplje.  Vse pravice pridržane.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram