Delavnica »Godalkanje« pod vodstvom priznanih glasbenikov Bojana Cvetrežnika in Barje Drnovšek

Objavljeno: 8. 10. 2024

Kulturno društvo Škocjan bo organiziralo delavnico »Godalkanje« pod vodstvom priznanih glasbenikov Bojana Cvetrežnika in Barje Drnovšek.

Delavnica bo potekala v soboto, 9. 11. 2024, od 9.00 do predvidoma 18.30. ure v Društvenem domu Škocjan, Škocjan 20, 1311 Turjak.

Kaj je »Godalkanje«?

Na skupinski igri Godalkanje bodo učenci izvajali predvsem viže iz zakladnice evropske ljudske glasbe ali popularne glasbe. Delo poteka v skupini, večinoma brez notnih materialov. Tako se učenci mimogrede naučijo bolj slušnega dojemanja glasbe, povečajo ljubezen do igranja instrumenta in se znebijo strahov pred nastopanjem, kar pride prav tudi ob nadaljnjem klasičnem izobraževanju. Ker gre večinoma za ritmično glasbo, se naučijo tudi sledenja pulzu in ob tem z gibanjem pozitivno sprostijo fiziološko držo. Sledenje soigralcem pri skupinski igri pride zelo prav tudi v izvajanju klasične komorne glasbe. Posebno pozornost posvečajo tudi sledenju akordični strukturi ter povezavi glasbene teorije s prakso skozi osnove improvizirane igre. Naučijo se tudi novih tehnik izvajanja, ki so značilne za različne stile violinske igre. Pridobijo uporabne veščine in repertoar za vsakdanjo rabo in tako povečajo možnosti, da bo ustvarjanje in izvajanje glasbe postalo in ostalo del njihovega vsakdanjega življenja ne glede na to, koliko ambiciozno se bodo podali na pot kot violinski virtuozi.

Delavnica je primerna za učenke/ce godal od 4. razreda glasbene šole naprej. Na njej je 12 prostih mest. Več o delavnicah in mentorjih lahko preberete na: https://godalkanje.org/.

Kotizacija znaša 20eur (poleg odlične delavnice, bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo).

Vljudno vabljeni k prijavi.

Zveza kulturnih
društev Grosuplje

Adamičeva cesta 16
1290 Grosuplje
© 2020 Zveza kulturnih društev Grosuplje.  Vse pravice pridržane.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram