Gledališče Hiška: Hop v pravljico, igra za otroke

Objavljeno 29. 3. 2019

Tokrat bomo spoznali deklico Tinko, ki si noče umivati rok. Ponjo pride čarovnica iz pravljice o Janku in Metki. Popelje jo v pravljični svet, kjer se sreča z junaki iz Rdeče kapice in Sneguljčice. Kako pa se z zvijačami spretno reši in se vrne v resnični svet varnega doma, pa si boste lahko ogledali v predstavi.
Igro je napisal Tomaž Lapajne, za potrebe skupine pa jo je priredila mentorica in režiserka Irena Žerdin, pri režiji ji pomaga Jan Pirnat, ki skrbi tudi za tehnično plat predstave.

Uspehi Gledališča Hiška OŠ LA Grosuplje&KD Teater Grosuplje so bile tudi v letu 2018 spet izjemni. V R Sloveniji so se udeležili večih festivalov in se z njih vrnili s priznanji. Po tolikih letih redne udeležbe na državnih srečanjih JSKD R Slovenije lahko brez zadržka rečemo, da gre za eno najboljših otroških gledališč v Sloveniji.

Lanska predstava COPRANJE PRI COPRNICI ZOFKI je doživela 14 ponovitev, ogledalo si jo je več kot 2000 gledalcev iz vse Slovenije. Uspehi in nagrade: zlata plaketa na državnem srečanju otroških skupin 2018 v organizaciji JSKD RS Slovenije. Redno so vključeni tudi v abonmajski repertoar v Dobrepolju, redno prejemajo priznanja na Festivalu gledaliških sanj v Pionirskem domu v Ljubljani, kjer je v letošnjem ena izmed igralk prejela priznanje in nagrado za mlado perspektivno igralko. V zadnjih 9 letih so se osemkrat uvrstili na državno srečanje v organizaciji JKSD R Slovenije (vsako leto se na srečanje prijavi do 400 otroških predstav, na državno srečanje pa se jih uvrsti le 12).