Akordika, večer muzikalov

Objavljeno 27. 11. 2018

KONCERT ODPADE! Predviden nov termin v februarju 2019.

 

 

V Kulutrnem domu Grosuplje vastik pred božičem čaka večer muzikalov z močno izraznostjo skupine Akordika in vokalistko Anjo Strajnar, ki navdušujejo tako ljubitelje sproščenosti, kot tudi tiste, ki od poslušalske izkušnje želijo in zahtevajo več.

Glasbo črpajo iz klasičnih in sodobnih muzikalov, a ne z namenom, da bi bolj ali manj znane melodije odela v še eno preobleko, temveč ker se v njih skriva vse prepogostokrat spregledana globina.

Njihov repertoar zajema pop-rock napeve (Jesus Christ Superstar, Defying Gravity), balade (I Dreamed A Dream, Maybe This Time, On My Own, Tomorrow, Hopelessly Devoted To You), a tudi kabaretno sofisticiranost (All That Jazz, Money Makes The World Go Round, If I Were A Rich Man) in svobodomiselnost 60-ih let minulega stoletja (Acquarious). Nabor sega še do glasbe iz sodobnejših muzikalovskih stvaritev, kakršna je denimo tista iz Levjega kralja ali pop-rock muzikala The Wicked ter melodije, ki se nam vsem zdijo že takorekoč nepogrešljive: Life Is A Cabaret, My Favourite Things, I Got Rhythm, On Brodway, My Heart Belongs To Daddy in mnoge druge, ki poskrbijo za kakovostno in nepozabno glasbeno izkušnjo. Skupina pa nikakor ne spregleda našega, slovenskega muzikala, zato bo odmevala tudi pesem iz prvega slovenskega muzikala Cvetje v jesni.

Na odru se zasedbi pridružita tudi dve plesalki Sara Golob in Živa Laterner, saj muzikala ni, če ni plesa, glasbe in igre hkrati in to vse v živo. Zasedbo pa sestavljajo Klemen Smolej(kitara), Aleš Zorec(bobni), Matija Mlakar (pozavna), Manca Udovič(klavir), David Mozetič (saksofon, flavta), Ilj Pušnik (bas kitara, kontrabas) in nepogrešljiva vokaliska Anja Strajnar, ki jo lahko gledamo tudi v slovenskih muzikalih, kot so Mama Mia, Alpska Saga in Madagaskar.

Privoščite si lep predbožični večer glasbe, ki je vsem poznana, ki je zaznamovala naš čas in pustila močno sled bodočim rodovom.

Cena 16 eur, za otroke do 12 leta 11 eur