Zlatko in Optimisti, koncert

Objavljeno 10. 10. 2018

Zlatan Čordić, znan kot Zlatko, prihaja v Kulturni dom Grosuplje z novim projektom: 11-člansko rap/hip-hop/soul/funk zasedbo.Spored bo zato zelo pester, saj mu povečana zasedba Optimistov omogoča, da izvaja pesmi vse od prve plošče "Svet je lep" pa do zadnje "Žive naj vsi narodi". Kljub obširnemu opusu se Zlatko na odru rad prepusti trenutku in kreativnosti sodelavcev, tako da lahko pričakujemo tudi nepričakovano.
In kdo sploh je Zlatko?
Ko rečeš Zlatko takoj pomisliš na njegove Fužine, ko rečeš Fužine takoj pomisliš na njegovo glasbo, njegov rap. Fužine so del skoraj vsake njegove pesmi, mit in inspiracija. Pogovor z njim je kot tornado. Postaviš vprašanje, dobiš monolog, strasten z vsemi prvinami dobrega govornika in z zelo malo slovničnih napak. Njegova komunikacija je sicer včasih lucidna, vendar vedno sočna. Takšne so tudi njegove pesmi.
Že naslovi plošč veliko povedo o njemu. Prva, Svet je lep, ker resnično je, druga Zlatko in prijatelji, kjer je želel povedati ljudem na sveni, da smo eno i se moramo zato združiti. Razvijal se je naprej, delal na sebi in potem naredil nov CD Svet je lepši, nadaljeval Zlatko in optimisti, Zlatko ti daje sijaj, ne pa sreče. Potem pa je izdal DVD projket Moj pogled. Otrok Fužinskega betona nadaljuje svojo pot kot iz provljice s številko sedem in izdajo novega Cdja Plećnikova roža. Kasneje opazi okolje in čas v katerem živi, da je netoleranten in ljubosumen, on pa vse to ni in izda mixtape Ogledalo kritikov. Malce po tem napiše:«Kjer je težka pot moraš vedeti, da je konec vedno sladek, » in izda album Živim lajf! In zato, ker je svet lep, ljudje pa umazani, je moral izdati še enega z naslovom Žive naj vsi narodi.
Radi ga imajo otroci, mladi in stari, saj se udeležuje in organizira veliko dobrodelnih prireditev prav za mladino, kjer iskreno pove svoja stališča. Oče treh otrok, iskren in talentiran raper nikogar ne pusti ravnodušnega. Ne zamudite te enkratne priložnosti in dajte otroku in sebi priložnost večera ob glasbi in iskrenem jeziku enega in edinega Zlatka.

 

Cena vstopnic: 15 eur, za mladino do 12 leta: 11 eur