Lucija Čirović - S Trebuhom za kruhom ODPADE

Objavljeno 08. 1. 2018

 

ODPADE.

Lucija Ćirović
S TREBUHOM ZA KRUHOM

Avtobiografska komedija za odrasle, začinjena s trebuhogovorstvom

 

Igra, poje in animira: Lucija Ćirović
Scenograf in režiser: Boštjan Štorman
Glasba: Goran Završnik
Dolžina: 80 minut
Predstava je namenjena občinstvu nad 16 let

 

Lucija Ćirović, slovenska lutkarica, igralka, gledališka pedagoginja in komičarka, v komediji na zabaven način predstavi svojo nadvse zanimivo življenjsko pot. Popeljala vas bo od prvega razreda osnovne šole pa vse do prigod in zabavnih utrinkov iz plodne kariere gledališkega, dramskega, lutkarskega in televizijskega ustvarjanja.

 

Osemdeset minutno monokomedijo je Lucija Ćirović ustvarila za odraslo občinstvo in v njej prepleta različne gledališke veščine oziroma pristope: stand-up komedijo, gledališko igro in lutkarstvo. V zaključnem delu predstave pod žaromete postavi ventrilokvizem ali trebuhogovorstvo; tega slovensko občinstvo do sedaj še ni imelo priložnosti spozna(va)ti. Ventrilokvisti pri izvajanju nastopa pogosto uporabljajo lutke, zato se kot posebni gost v Lucijini predstavi pojavi tudi Cóco Ch.Adel, lutka mladega petelinčka, ki ga je izdelala avtorica sama, v družbi katerega je v 2016 tudi magistrirala na AGRFT in bila nagrajena s Prešernovo nagrado. Mladi petelinček ima sicer čisto svoj pogled na svet - precej drugačen od njenega, pravzaprav se strinjata samo v tem, da se o ničemer ne strinjata.

 

Lucija je širši javnosti je Lucija poznana po svojih številnih vlogah, zabavnih komičnih in stand-up nastopih, po eni najbolj priljubljenih vlog v seriji TV Dober dan – snažilke Fate, mlajšemu občinstvu pa tudi kot glas navihanih likov, papagaja Kakaduduja in lisjaka Foksnerja iz priljubljene otroške oddaje Ribič Pepe.