Copranje pri Coprnici Zofki in obisk dedka Mraza

Objavljeno 20. 11. 2017

sako leto ste mladim gledališkim ustvarjalcem Gledališča Hiška dali priložnost, da se pridružijo decembrskemu vzdušju in prihod Dedka Mraza popestrijo z novoletno gledališko predstavo. Že enajstič zapored bodo k čarobnosti decembra prispevali mladi igralci gledališkega ansambla OŠ Louisa Adamiča in KD Teater Grosuplje, ki ga že štirinajst let uspešno vodi mentorica Irena Žerdin.

V Veselem decembru 2017 se bodo mladi igralci in igralke potopili v svet Svetlane Makarovič in njenih gozdnih dogodivščin. Letošnja predstava je nastala po motivih zgodbic Kam pa kam, kosovirja?

Pravljico je za male igralce priredila Irena Žerdin, pri režiji in tehnični izvebi pa ji pomaga Jan Pirnat.

Vsebina: V gozdu vlada zimsko spanje. Jež, lisičke, zajčki in medved poležavajo med zimskimi drevesi. Coprnici Zofki pa je v gozdu straaašno dolgčas! Zato pokliče svoji dve prijateljici Zufko in Zifko, da bi skupaj ušpičile norčijo. Tako pričarajo tri navihane kosovirje, ki med živali vnesejo nemir. V gozdu se začne prepir, in to tolikšen, da morajo kosovirji pred lisicami zbežati. Skrijejo se v hiško Škrata Kuzme in njegove žene, kjer skupaj uživajo v pojedini, Kuzmova žena pa jim štrika topla oblačila. Ko pa hočejo kosovirčki oditi domov, jim tega ne dovolita premeteni lisički, kajti še vedno lačni čakata pred brlogom. Kako naj se ubogi kosovirčki vrnejo domov? To boste izvedeli na predstavi!

Seveda pa se bo na koncu predstave skrivnostno prikazal tudi Dedek Mraz in med otroke razdelil darila.

Info in rezervacije: 01/786 40 28, grosuplje@kultura.si

Vabljeni!