KOncert ob 20 letnici Big banda Grosuplje

Objavljeno 13. 9. 2017

To noč boš moja, Gvendolina!

Koncert ob 20. Obletnici Big Banda Grosuplje 

Petek, 15. 9. ob 19:00

ZARADI SLABE VREMENSKE NAPOVEDI JE KONCERT PRESTAVLJEN V KULTURNI DOM GROSUPLJE

 

Od koncerta ob dvajsetletnici delovanja Big banda Grosuplje nas loči le še par trenutkov ali še kar nekaj obupno dolgih in napornih vaj (če vprašate fante in dekleta v orkestru). Na žalost nekaterih (in veselje ostalih) koncertni repertoar ne bo obsegal celotne retrospektive, za le-to bi morali koncert raztegniti od septembra do novembra, bomo pa v uri in pol, ki nam je na voljo v prvem delu karseda temeljito predstavili člane orkestra , v drugem pa skladbe slovenskega skladatelja Janeza Gregorca s pevko Nino Strnad in nekaj izbranih skladb Janeza Bončine-Benča. 

Tisti, ki nas redno spremljate na decembrskih koncertih, boste prepoznali jazzovsko verzijo Mozartove Simfonije št. 40 v g-molu (v priredbi Gordona Goodwina) z odličnim klarinetistom Tomažem Zevnikom, Ellingtonovo Ad Lib On Nippon (del Ellingtonove Daljnevzhodne suite), pri kateri bodo trpeli Neža Pajek Arambašič za klavirjem, kontrabasist (katerega ime zaradi njegove bondovske narave izdamo šele na koncertu) in Tomaž Zevnik (ki je zaradi težavnosti skladbe ostal brez poletnih počitnic). O ljubezni na sto in en način (v treh minutah) bosta pela Urška Strnad in gost iz Velike Britanije, Peter Savizon, bivšemu dirigentu Igorju Lundru pa se bomo poklonili z njegovo skladbo Blues Lee.

V drugem delu koncerta bo po mnogih letih dirigentsko paličico prevzel Braco Doblekar, eden od ustanoviteljev Big banda Grosuplje in njegov prvi dirigent. Če bo orkester brez večjih poškodb preživel drzno, hitro in nemogoče zapleteno skladbo Janeza Gregorca Cockpit, se mu bo na odru brž pridružila izjemna Nina Strnad z najlepšimi vokalnimi skladbami Janeza Gregorca, ob istem šanku pa se ji bo (morda ne kot čisto vsak dan) pridružil Janez Bončina – Benč, s katerim bomo dogodek zaključili. Ali, kot bi rekel Benč, šele začeli.

Koncert bosta (več kot le finančno) omogočila Občina Grosuplje in župan, dr. Peter Verlič. Za govor v rimah ob spremljavi big banda smo pa že dogovorjeni. Ob 25. obletnici.