Za izven: Škrat kuzma dobi nagrado in obisk Dedka Mraza

Objavljeno 29. 11. 2016

Vsako leto ste mladim gledališkim ustvarjalcem Gledališča Hiška dali priložnost, da se pridružijo decembrskemu vzdušju in prihod Dedka Mraza popestrijo z novoletno gledališko predstavo. Že desetič zapored bodo k čarobnosti decembra prispevali mladi igralci gledališkega ansambla OŠ Louisa Adamiča in KD Teater Grosuplje, ki ga že štirinajst let uspešno vodi mentorica Irena Žerdin.

 V Veselem decembru 2016 naša ponudba pomeni potovanje v škratovski svet. Po lanski Zvezdici Zaspanki, se bomo tudi letos posvetili slovenskemu avtorju, in sicer igralki, ilustratorki, šansonjerki in mladinski pisateljici Svetlani Makarovič.

 Pravljico je za male igralce priredila Irena Žerdin, pri režiji in tehnični izvebi pa ji pomaga Jan Pirnat.

 Vsebina: Škrat Kuzma nagaja vsem gozdnim živalim. Na srečanju škratov vsak pove kakšno potegavščino je ušpičil tisti mesec. Kuzma pove, da je ukradel jajca iz ptičjega gnezda in jih podtaknil drugim pticam. Za svojo potegavščino dobi nagrado in sicer šopek čarobnih rdečih jagod, v kateremu jagod nikoli ne zmanjka. Vse to sliši sraka, ki odhiti vse povedat ostalim gozdnim živalim, ki ugotovijo, da je za vse njihove težave kriv prav Kuzma. Odločijo se maščevati škratu, zato mu ukradejo čarobni šopek. Kuzma jezno išče svoj šopek in ga najde pri gozdnih živalih. Povedo mu, da je grdo krasti in nagajati drugim. Kuzma od jeze pozeleni.

 Seveda pa se bo na koncu predstave skrivnostno prikazal tudi Dedek Mraz in med otroke razdelil darila.

Informacije in rezervacije: ZKD Grosuplje, T: 01/786 40 28, grosuplje@kultura.si