Črno, belo.!?^ , predstava

Objavljeno 02. 6. 2016

O predstavi:
Predstava Črno, belo.!?^ je niz življenjskih zgodb, ki se med seboj prepletajo. Menjavanje vlog ter kratki prizori s hitrim tempom kažejo na to, kako sodobna in življenjska je zgodba.
V današnjem karierističnem in individualističnem svetu vedno bolj hitimo in si ne vzamemo trenutka, da bi se ozrli na sočloveka, na njegova čustva, želje in hrepenenja. S tem, ko smo zaprti v lastnem egocentričnem balončku, tudi ne opazimo, da smo koga na tej poti prizadeli. Ne opazimo niti tega, da smo se na koga navezali, dokler ni prepozno.
V tem krutem vrtincu se znajdeta tudi glavna lika predstave, ki z variacijami likov ter ostalimi osebami želita preko svojih kompleksov priti do sreče in ljubezni. To je zgodba o disfunkcionalnih ljubezenskih, družinskih, prijateljskih in poslovnih odnosih, s katerimi se lahko vsak poosebi. Neposredni nagovori publiki ter hitre in odrezane replike pa dajejo, v to sicer ˝tragično˝ življenjsko zgodbo, pridih humornosti.

O skupini:
V Gledališki skupini Mak, ki deluje pri Kulturnem društvu Svoboda Deskle, mladi že skoraj dvajset let uresničujejo svoje želje po javnem nastopanju in igranju. V tem času so pod vodstvom več mentorjev in režiserjev uprizorili šestnajst gledaliških predstav, najprej otroških, nato takih z mladinsko tematiko. Z izkušenostjo se je pojavila tudi želja spopasti se z zahtevnejšimi dramskimi besedili, kar starejši igralci tudi uspešno počnejo, medtem ko se mlajši učijo osnov igranja v gledališki šoli.