Priznam, komedija

Objavljeno 01. 3. 2016

petek, 8. april, ob 19:30

Kulturni dom Grosuplje

 

Pet različnih generacij in pet različnih doživetij časa, v grenko sladkem spopadu. Pet rund, pet ključnih dogodkov v 25. letih življenja v Sloveniji. Vse to v ringu Dejana Zavca. Raziskovanje osebnih izpovedi petih žensk različnih generacij in ključnih dogodkov, ki so nas zaznamovali. Avtorska gledališka predstava je prišla v času, ko so morda največji generacijski razponi, pa še kakšen razpon se najde … Pa verjemite, avtorji pri ustvarjanju predstave si nismo mislili, da bomo še kako aktualni, želeli smo le povedati, kako smo se, se počutimo in kam gremo ter koliko smo pri tem pravzaprav močni.

Naslovne vloge:
Marjana Brecelj,
Zvezdana Mlakar,
Tina Gorenjak,
Aleksandra Balmazović,
Maja Martina Merljak

Režiser: Nikola Zavišić, Tekst: PRIZNAM … Celotna ekipa, Avtor glasbe: Davor Herceg, Kostumografka: Mateja Benedetti, Scenografija: Urša Vidic, Vodja predstave: Dunja Zlotrg, Oblikovalec luči: Mario Čurković, Dani Žorž, Maska: Nataša Castaldi, Fotograf: Bastian M. Novak, Producentki: Aleksandra Balmazovič in Maja Martina Merljak, Izvršna producentka: Miša Stanko

Pet igralk skupaj z gledalci znova podoživlja, na svojstven način pretekli čas, preko komunizma in Jugoslavije, jugoslovanske krize, vojne za Slovenijo, tranzicije, prvih korakov samostojne Slovenije, Evrope in kapitalizma, razmišljajo o sedanjosti in so odločene od doživetega in spoznanega zreti v svetlo prihodnost. Govorijo o času, ki jih je označil in spremenil. Igralke v različnih časovnih odlomkih projicirajo lastne ter hkrati obče strahove, želje, nestrinjanja, nemoči, uspehe, izgube ... Vse to na način, ki ga razume prav vsak posameznik in se v njem tudi prepozna. Ne prezrite sladko grenko komedijo življenja, ki te ne pusti ravnodušnega in te hkrati ponese v povsem jasno prihodnost.


Predprodaja vstopnic do 31.3., 15 Eur, po tem datumu 18 Eur. Rezervacije sprejemamo na mail grosuplje@kultura.si ali telefon 01 786 40 28.

V primeru, da skupina/društvo/podjetje zakupi več kot 50 vstopnic, je cena na vstopnico 13 Eur, v primeru zakupa več kot 80 vstopnic pa je cena 11 Eur.

Po predstavi vabimo gledalce v Dnevni bar Amazonka na druženje z igralkami. Z vstopnico vas bomo pocrkljali z brezplačno penino.