Gledališče Hiška: ZVEZDICA ZASPANKA, premiera otroške predstave

Objavljeno 26. 11. 2015

V Veselem decembru 2015 naša ponudba pomeni potovanje v otroško domišljijo. Po lanski priredbi Walt Disneyevih Mačk iz visoke družbe se letos zopet vračamo na domača tla z eno najlepših slovenskih pravljic. Gledališče Hiška se je odločilo za to predstavo tudi zato, ker Zvezdica Zaspanka letos praznuje 60 let.

Nauk zgodbe je, da z dobroto, čisto mislijo in ljubeznijo lahko premagamo zlo. Pravljica je primerna za otroke vseh starosti, saj je njeno sporočilo univerzalno. Zvezdica Zaspanka je prva slovenska radijska igra za otroke. Delo ostaja ena najuspešnejših slovenskih pravljic ter radijskih in lutkovnih iger za otroke.

Uspehi Gledališča Hiška OŠ LA Grosuplje&KD Teater Grosuplje so bili tudi v letu 2014 spet izjemni. V R Sloveniji so se udeležili večih festivalov in se z njih vrnili s priznanji. Po tolikih letih redne udeležbe na državnih srečanjih otroških gledališč JSKD R Slovenije lahko brez zadržka rečemo, da gre za najboljše otroško gledališče v Sloveniji.     

Predstava MAČKE IZ VISOKE DRUŽBE je doživela 18 ponovitev, ogledalo si jo je nekaj manj kot 4000 gledalcev iz vse Slovenije. Uspehi in nagrade: ZLATA plaketa na državnem srečanju otroških skupin 2015 v organizaciji JSKD, 13. festival otroških gledaliških sanj 2014, Pionirski dom Ljubljana - nominacija za najboljšo predstavo I. in II. triade OŠ, nominacija za najboljšo sceno in glasbo. V Dobrepolju so jih uvrstili na svoj abonmajski repertoar.Vabljeni!